فى عدة وصفات كلها سهلة وطعمها لذيذ جدا
سلطة الباذنجانالرومى :
اى كمية من الباذنجان مقطع حلقات ونضعها فى مصفاه ونرش عليهل ملح
كمية من الطماطم الجامدة (لحم )مقطعة صغير
كمية من الفلفل الرومى مقطع ايضا صغير
2ملعقة ثوم مفروم ناعم
بهارات (كمون +كسبرة ناشفة مطحونة +رشة جوزة الطيب+فلفل اسود )
كمية من عصير الليمون
ممكن قرن فلفل اخضر حامى حسب الرغبة
بصلة كيبرة مقطعة صغير
الطريقة :
نحمر الباذنجان ثم نضيف عليه كل المكونات السابقة مع هرس الباذنجان طبعاوتقدم كنوع من المقبلات جانب الاكل وبالهنا والشفا
طريقة سريعة لعمل البابا غنوج :
نشوى كل المكونات على البوتاجاز من فوق (باذنجان رومى +بصل +فلفل اخضر +ثوم بالقشر )
وعلامة التسوية نجد الباذنجان عند الضغط عليه طرى نقشر ه ونقشر باقى الكمونات الباقية
ثم نضعه فى الخلاط وعلية طحينة وعصير ليمون والتوابل المحببة ونشغل الخلاط والقوام حسب الرغبة وبالهنا والشفا على فكرة طعم الشواء بيكون واضح جدا فى الطريقة ديه
نوع تانى من سلطة الباذنجان
نشوى الباذنجان ونقشره ثم نهرسه بالشوكة ونضيف عليه طحينة وعصير ليمون والتوابل وبصلة مقطع صغير جدا مع التقليب ثم تغرف ةتقدم ايضا كنوع من المقبلات وبالهنا والشفا

مواضيع مشابهة: